Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Et billede siger mere end tusind tabeller -Zoomarrangement

torsdag 1, oktober 2020 kl. 13:00 - 15:30

Folk gider ikke læse statistik – og kan ikke finde ud af det – men hjælpen er nær. Mulighederne for kreativ visualisering af surveydata er i dag flere end nogensinde, og interessen for at blive bedre til det vokser tilsvarende. Arrangementet fokuserer på nogle af de redskaber, man kan bruge til at visualisere sine surveydata. Oplægsholderne viser med eksempler fra både konsulent- og forskningsarbejde, hvor langt man kan komme og hvilke valg, man skal træffe undervejs.

Program:

13.00-13.10: Velkommen v. Bella og Andreas

13.10-13.15: Pause, næste oplægsholder gør klar til at komme på.

13.15-13.45: Mathias Tolstrup Wester: Erfaringer med formidling af komplekse analyser. Når man skal formidle resultater fra analyser, hvor der er ligeså mange resultater, som der er interesserede læsere, så er det vigtigt at gøre noget ud af tilgængeligheden for brugeren. Og når analysernes kompleksitet er så stor, at det kan være svært at komme ud over rampen med hovedpointerne, så kan det være en god idé at tilføje lidt ekstra visuelle hjælpemidler. Oplægget præsenterer nogle af EVA’s erfaringer med brug af grafisk og visuel understøttelse til formidling af analyseresultater.

13.45-13.50: Pause, næste oplægsholder gør klar til at komme på.

13.50-14.20: Anne Marie Underbjerg: Fra tal til fortælling. Når historierne i tallene skal fortælles og gerne nå vidt omkring, kan visuelle, digitale formater være en hjælp. Alt fra større fortællinger og dramaturgiske greb til små bidder af fun facts kan være med til at gøre data tilgængelig for nye målgrupper. Oplægget vil handle om, hvordan man kan arbejde med at destillere store mængder af data til simple fortællinger og lave mindre appetitvækkere til større og mere komplekse udgivelser.

14.20-14.25: Pause, næste oplægsholder gør klar til at komme på.

14.25-14.55: Jakob Erkmen: Fra tørre tal til grafisk formidling af deskriptiv statistik – muligheder og kritiske tanker. Når man har sine tørre tal klar og vil gøre dem grafisk tilgængelige for andre – fagkyndige eller ej – er der slet ikke så få muligheder. Hvilke grafer, man vælger, har stor betydning for, hvordan data opleves og fordøjes. Oplægget tager udgangspunkt i de tal, man har i tabeller, og giver eksempler på atypiske muligheder for at præsentere tallene grafisk.

14.55-15.00: Pause, næste oplægsholder gør klar til at komme på.

15.00-15.30: Oplæg 4. Anders Hjorth-Trolle: Resultater som interaktive webapps. Data og resultater lader sig ikke altid opsummere i én enkelt tabel eller graf. Vi kender alle situationen, når man gerne vil vise resultater for en række undergrupper og/eller på tværs af metoder, men det munder ud i en uoverskuelig mængde tabeller eller grafer. Dette oplæg introducerer muligheden for at præsentere sine resultater interaktivt på nettet, så både medforfattere og aftagere selv kan gå på opdagelse i alle facetterne af ens tal og få hele historien med.

Oplægsholderne:

Mathias Tolstrup Wester blev uddannet økonom i 2016 og har siden dengang arbejdet i Danmarks Evalueringsinstitut, hvor han primært arbejder med kvantitative analyser på det videregående uddannelsesområde.

Anne Marie Underbjerg uddannet fra Litteraturvidenskab på KU. Har fokus på historiefortællingen, når tallene skal formidles. Anne Marie har været ansat hos Danmarks Statistik i næsten 4 år for at understøtte ambitionerne om et mere åbent, kommunikerende og brugerorienteret DST. Før har hun været ansat hos bl.a. SFI og Informations Forlag.

Jakob Erkmen uddannet religionssociolog i 2019 og har både under og efter studiet arbejdet med datavisualisering, hhv. i forskningsregi med Den Danske Værdiundersøgelse og under en projektansættelse hos Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter.

Anders Hjorth-Trolle: ph.d. fra Sociologi på Københavns Universitet og ansat som forsker ved ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed samt ved Institut for Analytisk Sociologi, Linköping Universitet. Hans forskning omhandler social mobilitet og ulighed i uddannelse, sundhed og økonomi.

Pdf-version med programmet kan findes her: Et billede siger mere end 1000 tabeller

Detaljer

Dato:
torsdag 1, oktober 2020
Tidspunkt:
13:00 - 15:30
Hjemmeside:
https://us02web.zoom.us/j/87348735467

Sted

Online – Zoom

Arrangør

Dansk Evalueringsselskab

Tilmeldinger er lukket for dette arrangement