Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Surveys til de mindste – faldgruber og muligheder

tirsdag 1, juni 2021 kl. 14:00 - 16:00

Interessen for at lade børn komme til orde om deres erfaringer og hverdag er stor i disse år, hvor både kommuner, NGO’er og forskere har fokus på børns perspektiver. Samtidig giver udviklingen af interaktive teknologier stadig flere muligheder for at lave kreative dataindsamlingsløsninger. Men hvor små børn kan man meningsfuldt lave surveys til? Hvad skal man være opmærksom på, når man vil lave surveys til børn? Og hvad er der af alternativer til surveyen, når man gerne vil høre fra børn på en systematisk måde? Til dette arrangement sætter surveyselskabet fokus på surveys til børn og indbyder oplægsholdere fra Børnerådet, VIVE, Dansk Center for Undervisningsmiljø og Danmarks Evalueringsinstitut til at dele erfaringer og gode råd.

Program
14: 00-14: 05: Velkomst v. Christian Brinkmann Damsgaard og Bella Marckmann

14: 05-14: 25 Lea Høxbroe Jeppesen, Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM): Spørgeskema-undersøgelser mellem børnehavebørn – kan vi det?
Lea vil på baggrund af DCUMs erfaringer med at udvikle spørgeskemaer til børnehavebørn fortælle om at indsamle surveydata blandt de helt små respondenter. Hun vil komme med konkrete eksempler og særligt fokusere på, hvad mulighederne er, men også hvor faldgruberne og udfordringerne er.

14: 30-14: 50 Maiken Pontoppidan, VIVE: Undersøgelse til børn og unge, der har været udsat for seksuel overgreb
Maiken vil fortælle om processen omkring udvælgelse og opsætning af spørgeskemaer med afsæt i et aktuelt projekt, hvor VIVE skal evaluere Traume Fokuseret Kognitiv Adfærdsterapi (TF-CBT) til børn og unge 6-17 år, der har været udsat for seksuel overgreb.

14: 55-15: 05 PAUSE

15: 05-15: 25 Laura Detlefsen, Danmarks Evalueringsinstitut: Børnemosaikker – når survey ikke er svaret.

15: 05-15: 25 Laura Detlefsen, Danmarks Evalueringsinstitut: Børnemosaikker – når et survey ikke er svaret.
Laura vil give en indføring i Børnemosaikker, der tilbyder en systematisk tilgang til kvalitativ indsamling af børneperspektiver. Tilgangen lægger vægt på at anvende en palette af indsamlingsmetoder med afsæt i børnenes præferencer for at udtrykke sig, der samlet set giver et mangfoldigt indblik i, hvad der er på spil for børnene. Ligesom der i tilgangen er fokus på at anvende indsamlingsmetoder – fx rolleleg og børns fotos – der ikke afhænger af, at børnene har et veludviklet talesprog, hvilken giver også adgang til de yngste børns perspektiver.

15: 30-15: 50 Nana Riget Nielsen, Børns Vilkår: Erfaringer med at udvikle et spørgeskemaværktøj til børn
Børns Vilkår har igennem mere end et år arbejdet på at designe og udvikle og spørgeskemaværktøj til børn i alderen 10-16 år. Nana vil fortælle om de overvejelser Børns Vilkår har gjort sig undervejs i processen, bl.a. ift. valg af udbyder og system, det visuelle udseende, de tekniske funktioner og hvordan man kan inddrage børn undervejs i udviklingsarbejdet.

15: 50-16: 00 Afsluttende spørgsmål og dialog

PROGRAM: Surveys for de mindste

Detaljer

Dato:
tirsdag 1, juni 2021
Tidspunkt:
14:00 - 16:00

Sted

https://us02web.zoom.us/j/82308686712?pwd=elFkM0V3Ni94VVpxUk1FSzhCY25tZz09

Arrangør

Selskab for Surveyforskning

Tilmeldinger er lukket for dette arrangement