Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Panelsurveys – hvorfor, hvornår, hvordan? – Zoomarrangement

tirsdag 7, december 2021 kl. 14:00 - 15:00

Tirsdag den 7. december 2021 kl. 14.00 til 15.00. Sted: Zoom

Panelsurveys eller forløbsundersøgelser (altså surveys, hvor man spørger de samme personer flere gange) giver muligheder for andre typer analyser end tværsnitsundersøgelser. Men hvornår er det på sin plads at tænke i paneldesigns, og hvilke faldgruber skal man være opmærksom på?

 

 

 

Program
14.00-14.05. Velkomst v. Bella Marckmann – chefkonsulent i afdelingen for videregående uddannelser, Danmarks Evalueringsinstitut (EVA)

14.05-14.20. Rullende paneler og konsekvenser for variansberegning og bortfald – eksempler fra Arbejdskraftundersøgelsen v. Helene Feveile – chefkonsulent i Metodekontoret, Danmarks Statistik. Et surveydesign med rullende paneler er i høj grad værd at overveje, hvis man har et survey, som skal gentages: usikkerheden på ændringer over tid reduceres, og bortfaldet stiger ikke nødvendigvis, fordi man kontakter de samme mennesker. Med udgangspunkt i Arbejdskraftundersøgelsen præsenteres surveydesignets svar på et kinderæg.

 14.20-14.25. Pause.

14.25-14.40. EVA’s forløbsundersøgelse på de videregående uddannelser – hvorfor et panel, og hvordan får vi studerende til at deltage og svare v. Andreas Pihl Kjærsgård – seniorkonsulent i afdelingen for videregående uddannelser, Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) Siden 2016 har EVA hvert år inviteret de om sommeren nyoptagne studerende på de videregående uddannelser til at deltage i EVA’s forløbsundersøgelse på de videregående uddannelser. I oplægget vil vi præsentere de analysemuligheder surveypanelet har givet os samt vores erfaringer med at motivere studerende til at deltage, survey efter survey.

 14.40-14.55. Paneler med indbygget repræsentativitet v. Peter Linde – statistisk konsulent og forhenværende metodechef i Danmarks Statistik og Forsknings- og analysechef i NFA.I en ny stikprøvebaseret panelundersøgelse er det let at skabe repræsentativiteten. Simpel tilfældig udvælgelse i hele populationen giver en universel repræsentativ stikprøve. Men når man gentager efter en periode, er nogle er forsvundet og andre kommet til. Og måske var der strata, fx socioøkonomiske, i stikprøven. Det kan gå rigtigt galt, hvis man ikke gør det rigtigt, og det er så lige til, hvis man bruger det i Sverige udviklede SAMU: Samordnet udvælgelse. Indlægget har fokus det basale princip og konkrete løsninger på hvordan man både har et panel, der følger med tiden, og repræsentative tværsnit.

Program Panelstudier

Detaljer

Dato:
tirsdag 7, december 2021
Tidspunkt:
14:00 - 15:00

Sted

Zoom

Arrangør

Selskab for Surveyforskning

Tilmeld

Tilmeld dig ligesom 107 andre

Loading gif