Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kan valgtest styrke demokratiet? En undersøgelse af deres rolle i EP-valget. Online deltagelse

torsdag 16, maj 2024 kl. 15:00 - 16:30

Kom og deltag i vores spændende arrangement om surveys i relation til det kommende Europa-Parlamentsvalg!

Valgtest spiller en stadigt voksende rolle i vælgernes beslutningsproces, og har stor potentiale for at hjælpe vælgerne med at træffe informerede valg. Med fokus på EP-valget vil vi dykke ned i et nyt projekt fra Aarhus Universitet – i samarbejde med Epinion og Jyllands-Posten – som udvikler en serie af valgtest, der dækker forskellige aspekter af EU, herunder generelle EU-spørgsmål samt mere specifikke emner relateret til MEP’ernes arbejde i Parlamentet.

Program:

15:00 – 15:30: Valgtest og vælgeradfærd Oplæg ved Roman Senninger, lektor på Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet.  Præsentationen vil udforske, hvordan valgtests spiller en stadigt voksende rolle i vælgernes beslutningsproces. Roman vil præsentere et nyt projekt fra Aarhus Universitet, udviklet i samarbejde med Epinion og Jyllands-Posten, som omfatter en serie af valgtests, der dækker diverse EU-relaterede spørgsmål, inklusive specifikke emner om MEP’ernes arbejde i Parlamentet.

15:30 – 15:45: Spørgsmål og debat

15:45 – 16:00: Pause med kaffe og kage

16:00 -16:15: Udfordringer ved at forudsige resultaterne af EP-valg Oplæg ved Peter Linde, matematisk statistiker og tidligere metodechef hos Danmarks Statistik. Peter vil diskutere, hvorfor EP-valg metodisk er vanskeligere at forudsige end folketingsvalg, med historiske eksempler fra valgene i 1980’erne med Folkebevægelsen mod EF, til de seneste resultater i 2019.

16:15 – 16:30: Spørgsmål og debat

EU Valg 16 maj_ Program

Detaljer

Dato:
torsdag 16, maj 2024
Tidspunkt:
15:00 - 16:30

Sted

Zoom

Arrangør

Department of International Economics, Government, and Business

Tilmeldinger er lukket for dette arrangement