Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

AI som supplement eller erstatning for surveyforskeren? Online

tirsdag 19, marts 2024 kl. 14:15 - 16:00

Kunstig intelligens (AI) er hot. Og dagen måtte komme, hvor AI også begyndte at bevæge sig ind på surveyforskerens domæne. Til dette arrangement stiller vi spørgsmålet om AI med fordel kan supplere eller endda erstatte surveyforskerens arbejde inden for surveyprojektfaserne: survey-udvikling, dataindsamling, analyse og afrapportering. Til arrangementet præsenteres eksempler på anvendelse af AI i de forskellige faser, og der diskuteres fordele og ulemper ved anvendelsen af AI.

 

Program

14:15 – 14.20: Velkomst v. Andreas Pihl Kjærsgård & Maria Thiemer

14.20 – 14.50: Udvikling af spørgeskemaer med kunstig intelligens v. Henrik Nielsen, analysechef i Enalyzer

14.50 – 15.05: Pause med kaffe/the, kage og frugt og vand

15.05 – 15.30: NLP-metoder til at analysere åbne survey-svar v. Thomas Bargisen, Co-lead & Manager, Data Science & Analytics, Epinion

15.30 – 15.55:  AI-interview: Kan vi bruge generativ AI til at gennemføre semistrukturerede interviews på befolkningsniveau? v. Hjalmar Alexander Bang Carlsen Lektor ved SODAS (Center for Social Data Science) Københavns universitet.

15.55 – 16:00: Afslutning v. Andreas Pihl Kjærsgård & Maria Thiemer

 

Yderligere information om oplæggene og oplægsholderne

14.20 – 14.50: Udvikling af spørgeskemaer med kunstig intelligens v. Henrik Nielsen, analysechef i Enalyzer Introduktion til Chatbaseret AI-assistent: Oplev, hvordan chatbaseret AI kan revolutionere din tilgang til udvikling af spørgeskemaer Lær at spare tid uden at gå på kompromis med kvaliteten og relevansen af dine spørgsmål i spørgeskemaundersøgelserne. Tilpasning og Justering: Få det maksimale ud af din faglige ekspertise, når du anvender kunstig intelligens til udvikling af spørgeskemaer Nøgleprincipper for udvikling af spørgeskemaer ved hjælp af kunstig intelligens

15.05 – 15.30: NLP-metoder til at analysere åbne survey-svar v. Thomas Bargisen, Co-lead & Manager, Data Science & Analytics, Epinion AI har været en del af Epinons arbejde længe, hvor arbejdet har udviklet sig til  også at omfatte Natural Language Processing (NLP), der bl.a. giver mulighed at dykke dybere ned i åbne survey-besvarelser. Bliv klogere på NLP-metoder til analyse af åbne survey-svar og hvilke fordele og ulemper der er ved NPL-metoder. Oplægget tager afsæt i en case. 

15.30 – 15.55:  AI-interview: Kan vi bruge generativ AI til at gennemføre semistrukturerede interviews på befolkningsniveau? v. Hjalmar Alexander Bang Carlsen Lektor ved SODAS (Center for Social Data Science) Københavns universitet  I denne præsentation introduceres et igangværende metodeprojekt kaldet AInterviewer. AInterviewer bruger store sprogmodeller til at drive en chatbot, der instrueres i at udføre forskellige opgaver i det semistrukturerede interview. I præsentationen diskuteres, hvilken type interviewer AInterviewer kan og bør være. Oplægget vil afdække forskellige scenarier; fra en automatiseret prober, der supplerer det åbne undersøgelsesspørgsmål, til et fuldt semistruktureret interview udført af AInterviewer.

AI som supplement eller erstatning for surveyforskeren_ Program

Detaljer

Dato:
tirsdag 19, marts 2024
Tidspunkt:
14:15 - 16:00

Sted

Zoom

Arrangør

Selskab for Surveyforskning

Tilmeldinger er lukket for dette arrangement